Tawfeeq
Mousa

Tawfeeq Mousa (1986) is Palestijns, geboren in Saoudi-Arabie en opgegroeid in Syrie. Hij studeerde in Syrië Media en Journalistiek. Het was zijn droom om presentator te worden. Samen met Omroep West werkt hij aan een documentaire over zijn zoektocht naar geluk.

Omroep West

In Nederland heeft Tawfeeq een werkervaringsstage gedaan bij Omroep West. Tijdens zijn stage heeft hij een serie vlogs gemaakt als onderdeel van talkshow ‘FRITS’. Momenteel werkt hij aan een documentaire over waar vluchtelingen tegen aanlopen, over wat er voor nodig is om succesvol in Nederland te zijn. Want ook Tawfeeq –“Succes” in het Arabisch- wil slagen. En de realisatie van de documentaire, plus het feit dat hij gaat studeren, ziet hij als belangrijke eerste stappen. ‘Ik sta voor de camera zoals een minnaar voor zijn geliefde staat. In deze liefde ondergedompeld vertel ik haar alles en ik toon haar al mijn geheimen en doe dat omdat de camera mijn passie is.’

Bekijk de video op youtube.com

Werk

Tawfeeq heeft een doel: succesvol worden in Nederland. Maar wat is succesvol zijn? Deze vraag stelt hij aan zijn collega’s bij Omroep West. Zijn zoektocht naar succes is te zien in zijn vlogs.

Bekijk de video op youtube.com

Contact

Bekijk ook eens deze andere profielen