Mustafa
Hadžiibrahimović

Mustafa Hadziibrahimovic (1979, Bosnië en Herzegovina) is journalist en documentairemaker. In 1994 kwam hij op vijftienjarige leeftijd als Bosnische vluchteling naar Nederland. Na zijn studie Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht in 2003, werkte hij als redacteur, beeldredacteur en verslaggever voor verschillende omroepen en programma's o.a. Omroep West, Pauw & Witteman, Netwerk, De Halve Maan en Nieuwsuur. In 2009 behaalde hij zijn Master diploma 'Journalistiek in een crossmediale nieuwsomgeving' aan de Media-Academie en Erasmus Universiteit.

Beeld: Negin Zendegani

Documentaire Gewond Goud

Ze zijn hun benen kwijtgeraakt in de Bosnische oorlog en zijn regerend Europees, Wereld en vice-Olympisch kampioen in zitvolleybal. Wat is hun strijd?

Meer informatie op idfa.nl

Terug naar Srebrenica

Reportage voor Nieuwsuur in het kader van 20 jaar na de genocide in Srebrenica, 2015

Bekijk de video op nos.nl

Een Andere Wereld

De documentaire ‘Neki Drugi Svijet’ (‘Een andere wereld’) uit 2012 biedt een portret van het dorp Halilbeyli en haar inwoners. Halilbeyli ligt vlakbij Izmir en telt ongeveer 2300 inwoners. De meeste dorpelingen spreken naast het Turks ook de Bosnische taal. Halilbeyli is ruim 120 jaar geleden door Bosnische migranten gesticht. Ze verlieten hun thuisland omdat ze voor hun toekomst vreesden na het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk. De nazaten van deze Bosnische migranten hebben tot op heden hun taal, cultuur en traditie weten te behouden. De documentaire ‘Een andere wereld’ laat een authentiek beeld van hun leven zien.

Bekijk de video op npostart.nl

Land der Vermisten

De documentaire 'Land der Vermisten' uit 2008 legt de hartverscheurende zoektocht vast van Sabaheta Fejzic. Sinds 13 juli 1995, daags na de val van Srebrenica, probeert ze bijna dagelijks informatie te vinden over het lot van haar zoon en haar man. Al meer dan dertien jaar heeft Sabaheta, net als veel andere nabestaanden van de genocide in Bosnië-Herzegovina, haar hoop gevestigd op de opgravingsexpert Murat Hurtic. Het hele jaar door zoekt hij naar de massagraven en doet de opgravingen. Murat werkt sinds 1996 voor het Instituut voor de Vermiste Personen van Bosnië-Herzegovina. Hij leidt de opgravingen van de massagraven in Noordoost-Bosnië.

Bekijk de video op cultureunplugged.com

Contact

Bekijk ook eens deze andere profielen