Salwa
Zaher

Salwa Zaher (1967, Latakia, Syrië) is journalist en heeft in Syrië Engelse literatuur gestudeerd. Zaher heeft voor verschillende Arabische kranten geschreven, in Egypte en Syrië. Reportages over o.a. theater en filmfestivals verschenen in:

  • Arabia 3000 Damascus
  • Tishreen Krant
  • Al-waten Damascus
  • Jouhina
  • Arab club magazine

Vanaf 2014 is Zaher in Nederland en publiceert ze via majalla.nl. Als nevenfunctie liep zij in 2010 stage bij het Europees parlement in Brussel en Straatsburg.

‘In Genua ontdekte ik mijn nieuwe identiteit als illegale Syrische vluchteling’

In deze columns schrijft Salwa Zaher over haar reis van Syrië naar Nederland. Met haar ervaringen wil zij Nederlanders laten zien welke dilemma’s zij tegenkomt als statushouder, vrouw, moeder van twee kinderen en als journalist in Nederland. Ze vertelt hoe de ramp in Genua verdrongen herinneringen aan haar vlucht uit Syrië losmaakte.

Lees het artikel op majalla.nl

Beeld: Majalla.nl

‘Muziek geeft rust in je hoofd’

Rapper Massih Hutak (25) en qanunspeler Shaza Manla (13) traden op 21 oktober tijdens de Museumnacht in Den Haag op. Het thema van de avond was ‘Freak like me’. Salwa Zaher sprak na afloop met beide muzikanten.

Lees het artikel op majalla.nl

Gedwongen vasten op volle zee

Salwa Zaher schrijft over de reis van Syrië naar Nederland. Met haar ervaringen wil zij Nederlanders laten zien welke dilemma’s ze tegenkomt als statushouder, vrouw, moeder van twee kinderen en als journalist in Nederland. In deze column beschrijft zij de noodlottige overtocht naar Europa tijdens de Ramadan.

Lees het artikel op majalla.nl

Beeld: Majalla.nl

Contact

Bekijk ook eens deze andere profielen