Ishmail
Kamara

Ishmail Kamara is geboren in Mambolo Chiefdom, Sierra Leone. In 2012 kwam hij als vluchteling naar Nederland. Hij heeft Rotterdam ontdekt als muze en inspiratiebron. Hij organiseert poëzie workshops, stadswandelingen en performances in opdracht van de Rotterdamse Tent, Boijmans van Beuningen, Belvedere en Open Rotterdam—en hij schrijft gedichten in het Nederlands en Engels.

Beeld: rotterdamsedichters.nl

Rotterdam-west muze van bijzondere dichter

Dichter Ishmail Kamara is geïnspireerd geraakt door Rotterdam-West. Samen met Verhalenhuis Belvedère neemt hij bewoners mee door de wijk en vertelt hij over zijn eerste ervaringen als thuisloze nieuwkomer in Rotterdam.

Bekijk de video op openrotterdam.nl

Rondom de boom

Met Rondom de boom start Museum Boijmans Van Beuningen een nieuwe kersttraditie in de stad. Het binnenplein van het museum wordt een plek om een moment van samenzijn en ontmoetingen te creëren voor alle Rotterdammers - en niet-Rotterdammers - en hun diverse achtergronden. Ishmail was gevraagd als performer op te treden tijdens de kick-off.

Meer informatie op boijmans.nl

Beeld: Boijmans

Stadtocht met Ishmail Kamara

Samen met Ishmail wandel je langs diverse plekken die voor hem van betekenis zijn. Plaatsen die voor hem vooral belangrijk waren in de periode dat hij net in Rotterdam aankwam. Ishmail: “Ik laat jullie graag kennis maken met mijn verhaal, met het leven op straat in Rotterdam. Het is een poëzietocht van de straat.”

Meer informatie op belvedererotterdam.nl

Neem een loopje met.. Ishmail Kamara

Als onderdeel van de spectaculaire groepstentoonstelling Going Back to Forget in TENT Rotterdam, kon je als bezoeker met dichter en stadsrondleider, Ishmail Kamara, een blokje om.

Meer informatie op tentrotterdam.nl

Mijn stad is mijn hart

Twee derde van de jongeren in Rotterdam heeft een migratieachtergrond. Voor velen is integratie een gepasseerd station. Ze streven naar gelijkheid en eisen hun plek op in de stad én instituties.

Contact

Bekijk ook eens deze andere profielen